FREM I VERDEN SOM

SKIBSFØRER

Ansøg online med det samme!

Ansøg nu

Navigér de syv verdenshave

Som skibsfører er dit overordnede ansvar at sejle og navigere skibet sikkert i havn. Du kommer til at styre verdens største containerskibe i hele verden. Uddannelsen giver dig værdifulde kompetencer inden for bl.a. navigation, dokning, ledelse, søret og meget mere.

Vil du sejle fra Costa Rica til Tokyo? Som skibsfører er hele verden din arbejdsplads – start en fleksibel karriere inden for det maritime erhvervsliv allerede nu.

Skibsføreruddannelsen indeholder både nautiske og ledelsesmæssige fag, og du får gennem undervisningen en grundig teoretisk viden, som du bagefter prøver af i praksis i SIMACs laboratorier og simulatorer. Ligeledes har du gennem dine praktikperioder til søs på vores skibe mulighed for at få afprøvet din teoretiske viden samt samle erfaringer til dine skoleophold.

Hvad laver en skibsfører?

Under din praktiktid får du erfaring både på broen og på dækket. Du bliver tilknyttet en af vores officerer, og får mulighed for at afprøve de teoretiske ting, du har lært på skolen i praksis. Du vil påmønstre forskellige containerskibe, så du får stiftet bekendtskab med forskellige besætninger og ruter.

Som skibsfører har du desuden mulighed for at blive kaptajn, hvilket gør dig til den øverst ansvarlige leder ombord. Udover at navigere selve skibet, kommer dit arbejde også til at indebære planlægning af sejladsen, sikkerhed og materiale, administrative opgaver m.m.

Destination
Singapore, Singapore

Svendborg som studieby

Svendborg er en gammel handelsby i det sydfynske med direkte adgang til havet! Byen grænser op af Det Sydfynske Øhav, hvor der er rig mulighed for kajak, kite surfing, dykning og sejlads.

Svendborg er en attraktiv studieby, fordi den har alt det, de større studiebyer har – et pulserende byliv både dag og nat. Det er dog langt fra ligeså dyrt at bo i Svendborg, som det er at bo i de større studiebyer.

Destination
Svendborg, Danmark

Bliv kontaktet

Har du spørgsmål som du ikke kan finde svar på, her på siden? Så fortvivl ikke. Du kan nemlig bare spørge en kadet hos Maersk, der selv er under uddannelse, og derfor kan svare på alt det, du har brug for at vide. Ingen spørgsmål er for store eller små! Det sker ved at du blot udfylder de få felter nedenfor og så vil en hjælpsom kadet tage kontakt til dig. Du kan selv vælge, om det skal være et opkald eller et fysisk møde i Svendborg.

Skriv dig op her

I Svendborg er det tilmed let at finde bolig som studerende, og der er mange forskellige muligheder, afhængigt af hvad du er til. Du kan f.eks. søge ind på A.P Møller Kollegiet, eller du kan melde dig ind i en boligforening for at finde en almindelig lejlighed.

 

Læs mere i FAQen

Karrierevejen

Dækkadet / Deck Cadet

Hvis du vælger skibsføreruddannelsen, vil du altid starte som kadet, hvor du i din oplæringsperiode vil arbejde under ledelse af overstyrmanden.

2. Styrmand / 3rd Officer

Som 2. styrmand er du vagtgående officer på broen. Du har også ansvar for eftersyn af skibets brandudstyr. Det er den første stilling, du vil få som færdiguddannet skibsfører – med sejltid som dækkadet.

1. Styrmand / 2nd Officer

Som 1. styrmand har du nogle års erfaring som skibsfører og er vagtgående officer på broen. Du har ansvar for at planlægge, hvilken rute skibet skal sejle, og du efterser skibets kommunikations- og redningsudstyr.

Overstyrmand / Chief officer

Som overstyrmand er du vagtgående officer på broen og har flere års erfaring som uddannet skibsfører. Du er skibets fører i kaptajnens fravær. Du er den daglige ansvarlige leder på dækket, og du fungerer også som skibets sygdomsbehandler ombord. Du har ansvaret for oplæringen af kadetterne på dækket. Det er også dig, som har ansvaret for lasten – bl.a. at den er sikret ordentligt.

Kaptajn / Captain

Som kaptajn er du øverstbefalende på skibet. Du er ansvarlig for hele besætningen, og skal sikre skibet en sikker sejlads fra A til B.

Er du klar til at ansøge?

Skynd dig at ansøge med det samme!

Ansøg nu

Se med fra broen—kom helt tæt på virkeligheden

Se VR-film

Se med fra broen—kom helt tæt på virkeligheden

Se VR-film

Se med fra broen—kom helt tæt på virkeligheden

Se VR-film

 

Se med fra broen—kom helt tæt på virkeligheden

Se VR-film

 

Livet til søs

At sejle med Maersk er ikke blot en oplevelse for livet – det er et springbræt til en spændende karriere både til vands og til lands. Er du drevet af nysgerrighed, eventyrlyst og ambitioner? Start din rejse i dag.

Udforsk livet ved Maersk

Livet til søs

At sejle med Maersk er ikke blot en oplevelse for livet – det er et springbræt til en spændende karriere både til vands og til lands. Er du drevet af nysgerrighed, eventyrlyst og ambitioner? Start din rejse i dag.

Udforsk livet ved Maersk