FREM I VERDEN SOM

MASKIN[-]MESTER

Vi optager kun 50 maskinmesterkadetter
– søg online med det samme!

Ansøg nu

Teknisk lederuddannelse – med hele verden som arbejdsplads

Maskinmesteruddannelsen er en teknisk lederuddannelse, det betyder, at du tilegner dig kompetencer inden for flere fagområder. Som uddannet vil du være kvalificeret til bl.a. at varetage el-autorisation, maskinteknik og andre spændende opgaver i og uden for maskinrummet.

Uddannelsen tager 4,5 år og du lærer både gennem teori og praksis. I undervisningen får du en grundig teoretisk viden, som du bagefter afprøver i praksis på værksted, laboratorie, simulator og ude til søs på et af vores skibe. Du er garanteret otte måneders praktik under uddannelsen, det giver dig både oplevelser og unik erfaring.

Hvad laver en maskinmester?

Som maskinmester til søs har du ansvaret for den overordnede drift og vedligeholdelse af alt teknisk udstyr ombord.

Maskinrummet er normalt kun bemandet i dagtimerne, men du kan opleve at blive tilkaldt i løbet af natten, hvis der opstår situationer, der omgående skal håndteres. Som kadet vil du gradvist overtage nogle af maskinmestrenes arbejdsopgaver såsom drift af kedler og daglig vedligeholdelse.

Destination
Beijing, Kina

Det er vigtigt, at du kan tænke ud af boksen, er løsningsorienteret og at du har hænderne skruet rigtigt på. Du lærer at arbejde med teknisk drift og med ledelse. Det gør dig til en teknisk leder, der kan stå for drift, optimering og vedligeholdelse af komplicerede maskiner og anlæg, og samtidig har de kompetencer, der er nødvendige for at lede og sikre kvalitet, arbejdsmiljø, sikkerhed, miljø og økonomi.

Svendborg som studieby

Svendborg er en gammel handelsby i det sydfynske med direkte adgang til havet. Byen grænser op af Det Sydfynske Øhav, hvor der er rig mulighed for kajak, kite surfing, dykning og sejlads.

Svendborg er en attraktiv studieby, fordi den har alt det, de større studiebyer har – et pulserende byliv både dag og nat. Det er dog langt fra ligeså dyrt at bo i Svendborg, som det er at bo i de større studiebyer.

Destination
Svendborg, Danmark

Bliv kontaktet

Har du spørgsmål som du ikke kan finde svar på, her på siden? Så fortvivl ikke. Du kan nemlig bare spørge en kadet hos Maersk, der selv er under uddannelse, og derfor kan svare på alt det, du har brug for at vide. Ingen spørgsmål er for store eller små! Det sker ved at du blot udfylder de få felter nedenfor og så vil en hjælpsom kadet tage kontakt til dig. Du kan selv vælge, om det skal være et opkald eller et fysisk møde i Svendborg.

Skriv dig op her

I Svendborg er det tilmed let at finde bolig som studerende, og der er mange forskellige muligheder, afhængigt af hvad du er til. Du kan f.eks. søge ind på A.P Møller Kollegiet, eller du kan melde dig ind i en boligforening for at finde en almindelig lejlighed.

 

Læs mere i FAQen

Karrierevejen

 

Maskinkadet / Engine Cadet

Hvis du vælger maskinmesteruddannelsen, vil du altid starte som kadet, hvor du i din oplæringsperiode vil arbejde under ledelse af 1. mesteren.

3. Mester / 4th Engineer

Som 3. mester er du vagthavende maskinmester, og du har ansvaret for den daglige drift og vedligeholdelse af maskinrummet. Det er den første stilling, du vil få som færdiguddannet maskinmester – med sejltid som maskinkadet.

2. Mester / 3rd Engineer

Som 2. mester er du uddannet maskinmester med nogle års erfaring. Du er vagthavende maskinmester, og du har ansvaret for den daglige drift og vedligeholdelse af maskinrummet.

1. Mester / 2nd Engineer

Som 1. mester er du uddannet maskinmester med flere års erfaring. Du er vagthavende maskinmester, og du har ansvaret for den daglige drift og vedligeholdelse af maskinrummet Du vil være den daglige leder i maskinrummet. Du har ansvaret for at oplære nye kadetter.

Maskinchef / Chief Engineer

Maskinchefen er øverst ansvarlig for alt maskinelt ombord på skibet, og det er den øverste rang, du kan tilegne dig som maskinmester. Som maskinchef har du det overordnede ansvar for skibets drift og vedligeholdelsen heraf. Du kommer primært til at udføre administrativt arbejde.

Er du klar til at ansøge?

Ansøg i dag – vi optager kun 50 maskinmesterkadetter

Ansøg nu

Se maskinen indefra—kom helt tæt på virkeligheden

Se VR-film

Se maskinen indefra—kom helt tæt på virkeligheden

Se VR-film

Se maskinen indefra—kom helt tæt på virkeligheden

Se VR-film

 

Se maskinen indefra—kom helt tæt på virkeligheden

Se VR-film

 

Livet til søs

At sejle med Maersk er ikke blot en oplevelse for livet – det er et springbræt til en spændende karriere både til vands og til lands. Er du drevet af nysgerrighed, eventyrlyst og ambitioner? Start din rejse i dag.

Udforsk livet ved Maersk

Livet til søs

At sejle med Maersk er ikke blot en oplevelse for livet – det er et springbræt til en spændende karriere både til vands og til lands. Er du drevet af nysgerrighed, eventyrlyst og ambitioner? Start din rejse i dag.

Udforsk livet ved Maersk