Økonomi
Under den teoretiske undervisning på land er du SU-berettiget. Hele din praktikperiode til søs er aflønnet. Nedenstående er nettoløn, hvilket vil sige, at der allerede er betalt skat af den:
- DKK 8.189,- udbetalt om måneden de første 3 måneder af praktikken
- DKK 10.826,- udbetalt om måneden efter de første 3 måneder af praktikken
Maskin[-]mester til lands eller vands
Hvad end du vælger at fortsætte med at sejle, eller hellere vil have jord under fødderne, er der masser af fremtidsmuligheder både inden- og udenfor Maersk. Hvis du vælger at arbejde til vands, kan du, udover at sejle, arbejde på boreplatforme. Til lands er der mange muligheder inden for f.eks. produktions- og industrivirksomheder, kraftværker, rensningsanlæg og energiforsyningsselskaber.
Sejl dig til en fleksibel karriere indenfor ledelse
Som skibsfører slutter din karriere ikke på havet. Gennem din uddannelse og dit arbejde, vil du lære mange kompetencer, der er efterspurgte i erhvervslivet. Du vil få skarpe kvalifikationer inden for ledelse og økonomi. Herudover er Maersk en anerkendt virksomhed i det danske og internationale erhvervsliv, hvilket vil være en fordel på dit CV
Bliv kontaktet
Har du spørgsmål som du ikke kan finde svar på, her på siden? Så fortvivl ikke. Du kan nemlig bare spørge en kadet hos Maersk, der selv er under uddannelse, og derfor kan svare på alt det, du har brug for at vide. Ingen spørgsmål er for store eller små! Det sker ved at du blot udfylder de få felter nedenfor og så vil en hjælpsom kadet tage kontakt til dig. Du kan selv vælge, om det skal være et opkald eller et fysisk møde i Svendborg.
Optimale muligheder efter uddannelsen
Med en uddannelse som maskinmester eller skibsfører hos Maersk er du for det første garanteret en spændende og meget stærk uddannelse af utrolig høj kvalitet. Men endnu vigtigere, så har du optimale muligheder for job efter uddannelsen!
Vores maskinmester- og skibsføreruddannelser er unikke, idet jobsikkerheden er stor, hvis du består din uddannelse. Det er der ikke mange andre uddannelser, der kan prale af. Det betyder, at du, med en Maersk-kontrakt i hånden, ved, at du kommer til at arbejde med det, du har uddannet dig til på et af vores skibe.
En lys fremtid i Maersk
Fremtiden som maskinmester eller skibsfører i Maersk er mangfoldig – en fleksibel karriere til søs, hvor kun dine ambitioner sætter grænsen, eller arbejd i land, hvor dine kvalifikationer åbner muligheder for masser af spændende jobs i den maritime sektor. Som maskinmester får du dyb indsigt i teknologien på skibet og sammen med dine kolleger står du for vedligeholdelsen samt optimeringen af maskinen, de tekniske processer og brugen af ressourcer. Her skal tænkes kreativt og arbejdes sammen for at nå de fælles mål.
Som Skibsfører er du broofficer med ansvar for eksempelvis navigation og sikkerhedsudstyr. Under land er du ansvarlig for lastning og losning af skibet. Med denne uddannelse kan du sejle et skib af en hvilken som helst størrelse.
Er du klar til at ansøge?
Ansøg allerede i dag via vores online ansøgning
FAQ
Se alle FAQØkonomi
Under teoretisk uddannelse på land er du SU-berrettiget. Når du er i praktik, bliver du aflønnet efter overenskomsten for skibsofficersstuderende. Lønnen er en nettoløn, hvilket vil sige, at der er betalt skat af lønnen:
- Dkk 8.189,- udbetalt om måneden på første praktikperiode
- Dkk 10.826,- udbetalt om måneden på anden praktikperiode
Skal man gå i skole i Svendborg (SIMAC)?
Ja – under alle omstændigheder på basismodulet. For det første har SIMAC indbygget et stærkt maritimt fokus i undervisningen, som blandt andet sikrer, at de studerende får de basale sikkerhedskurser inden første praktik på skibene. Dernæst har rederiet Maersk’s kadetadministration kontor i Svendborg, for netop at være tæt på de studerende i dagligdagen. Efter første teorimodul og efterfølgende praktik, kan du vælge at forsætte din uddannelse i Svendborg, som udbyder alle tre uddannelsesretninger. Alternativt kan du vælge at læse maskinmester i København, Århus, Fredericia eller Frederikshavn eller skibsfører i Marstal.
Er der nogen helbredsbetingelser for at kunne søge ind?
Man skal kunne opnå et ”sundhedsbevis for søfarende” uden anmærkninger, som udstedes af en søfartslæge udpeget af Søfartsstyrelsen. Et sundhedsbevis kræver bl.a., at man ikke er farveblind, og at man er “egnet til skibstjeneste”. Søfartsstyrelsen vil kunne besvare mere specifikke spørgsmål på tlf.: 39 17 44 00
Er der nogen nedre eller øvre aldersgrænse for at kunne søge ind?
Rederiets målgruppe til uddannelsen som maskinmester eller skibsfører er som udgangspunkt unge mellem 18 og 29 år. Du skal være fyldt 18 ved uddannelsesstart. Der er er dog umiddelbart ingen øvre aldersgrænse, idet vi vurderer hver enkelt ansøgning individuelt.
Kan jeg søge ind, før jeg har fået mit eksamensbevis?
Det kan du sagtens – dog vil uddannelsesaftalen være betinget af, at du består den adgangsgivende uddannelse.