Mærsk (89 Of 171)

Proces for ansættelse

Er du klar til at ansøge?
Send din ansøgning online allerede i dag. 

Mærsk (149 Of 171) (1)

Hvad skal der til? 

Det - og meget andet - kan du få svar på i oversigten herunder. 

Du kan blandt andet få viden om, hvad der skal til for at komme i betragtning til en maskinmester- eller skibsføreruddannelse i Maersk, hvordan du søger, hvem der indkalder dig til samtale og meget andet. 

Sæt kursen mod fremtiden, og dyk ned i nyttig information herunder. 

Glassy Card FAQ

FAQ

1. Hvad skal der til?

HVAD SKAL DER TIL FOR AT KOMME I BETRAGTNING SOM MASKINMESTER- ELLER SKIBSFØRER I MAERSK?

Du skal have en gymnasial uddannelse eller et adgangskursus for at kunne komme i betragtning. Vi optager både fra HTX, STX, HHX og HF, så din gymnasiale retning er ikke så vigtig. Det er mere vigtigt, at du er motiveret og har tænkt over, hvordan uddannelsen er bygget op, og om du kan se dig selv skabe en karriere som enten maskinmester eller skibsfører i Maersk.

Hvis du har et svendebrev, kan du umiddelbart ikke søge ind som maskinmester, idet du får merit for en del af praktikken. Her vil vi råde til, at du kontakter SIMAC for mere information.

2. Hvordan søger jeg?

HVORDAN SØGER JEG, OG HVAD SKER DER MED MIN ANSØGNING?

Du skal ansøge online her: Ansøg nu, hvor du udfylder skemaet og vedhæfter relevante dokumenter såsom en kort motiveret ansøgning, eksamensbeviser, eventuelle udtalelser og et CV.

Vi har studiestart i februar og i september. Du kan søge hele året, da vi løbende indkalder til samtale ud fra karakterer, motivation og selvfølgelig vores behov. Vi anbefaler ikke at vente til sidste øjeblik med at søge, men hellere være ude i god tid.

Når vi modtager en ansøgning, læser vi dine vedhæftede dokumenter igennem og vurderer, om du kunne være en mulig kandidat. Vi anbefaler, at du sender en kort motiveret ansøgning. Det er ikke et krav, men det giver dig en god mulighed for at fortælle os, hvorfor vi skal invitere lige præcis dig til en samtale.

Karakterer er selvfølgelig vigtige, men det er ikke alt for os. Derfor skal man ikke være bange for at ansøge, hvis man har et par mindre gode karakterer.

3. Hvem indkalder?

HVEM INDKALDER I TIL SAMTALE, OG HVORDAN FOREGÅR INDKALDELSEN?

Hvis vi ud fra din ansøgning gerne vil se dig til en samtale, sender vi dig en mail med en invitation, som du herefter bekræfter pr. mail. Derudover vil du også få tilsendt en invitation til at udfylde en personlighedsanalyse samt en kognitiv test, der skal udfyldes, inden samtalen finder sted. Det hele foregår online, og du kan derfor lave det hjemmefra.

Vi svarer altid på din ansøgning inden for 1-2 uger - og ofte hurtigere. Du vil altid modtage et svar pr. mail. Har du ikke hørt fra os inden for den periode, vil vi opfordre dig til at kontakte os, så vi kan undersøge, om der er gået noget galt i processen. 

4. Den kognitive test

DEN KOGNITIVE TEST – HVAD GÅR DEN UD PÅ?

Inden selve samtalen skal du igennem en kognitiv test. Den er ligesom vores personlighedsanalyse en del af vores ansættelsesprocedure og noget alle skal igennem. Vi afholder testen for at teste dine logiske evner, og derfor er testen bygget op omkring logisk tænkning. Der er både spørgsmål, som tester dine matematiske evner, og spørgsmål som tester dine sproglige evner. Det er vigtigt, at du ikke frygter testen, da den blot er en del af det samlede interviewbillede. Det vil sige, at denne test sammen med personlighedsanalysen, interviewet og vores behov er det, vi tager udgangspunkt i, når vi træffer en endelig beslutning.

5. Hvad sker der efter 1. samtale?

HVAD SKER DER EFTER SAMTALEN?

Efter samtalen vil vi vurdere, om vi vil invitere dig ind til endnu en kort samtale. Du vil modtage en invitation på mail inden for 1-2 uger. Denne vil ligeledes foregå på Teams. 

6. Hvad sker der efter 2. samtale?

HVAD SKER DER EFTER SAMTALEN?

Efter samtalen vil der gå 1-2 uger, inden du får svar fra os på, hvorvidt vi tilbyder dig en kontrakt, eller du får afslag. Svaret vil komme pr. telefon eller mail. Bliver du tilbudt en kontrakt, vil det i mailen fremgå, hvordan du skal forholde dig, og hvad vi skal bruge fra dig, før vi kan udstede kontrakten. Oftest vil det være et sundhedsbevis, vi mangler, og det skal du have hos en søfartslæge. Sundhedsbeviset er vigtigt, idet man ikke kan sejle uden. Det er dermed afgørende for, om vi kan tilbyde en kontrakt. 

Når vi har modtaget dit sundhedsbevis, sender vi dig en kontrakt med et følgebrev, som grundigt beskriver processen op til studiestart, samt hvornår du skal møde op første gang.

7. Hvordan er boligmulighederne?

HVORDAN ER MINE BOLIGMULIGHEDER UNDER UDDANNELSEN?

Der er gode boligmuligheder til rimelige priser i Svendborg. Det er ikke noget, vi hjælper med, men vi anbefaler, at man hurtigt tager kontakt til et af de kollegier, som ligger i Svendborg. Der er også rigtig mange gode lejligheder i byen, man kan leje. 

Se alle FAQ
Kursmodfremtiden Maskinmester

Vil du have svar på dine spørgsmål?

Måske er du i tvivl om, hvor du skal bo i Svendborg. Det er faktisk ret nemt.
I Svendborg er det nemlig let at finde bolig som studerende. Der er flere forskellige muligheder. Det afhænger blot af, hvad du drømmer om.
Læs mere om boliger i Svendborg - og meget andet - i vores FAQ.

Læs mere i FAQ'en