ANSÆTTELSES[-]PROCESSEN

Er du klar til at ansøge?
Send din ansøgning online allerede i dag!

Ansøg nu

INTERVIEW MED MAERSK KADETADMINISTRATION

1

HVAD SKAL DER TIL FOR AT KOMME I BETRAGTNING TIL EN MASKINMESTER- ELLER SKIBSFØRERUDDANNELSE I MAERSK?
Du skal have en gymnasial uddannelse for at kunne komme i betragtning. Vi optager både fra HTX, STX, HHX og HF, så din gymnasiale retning er ikke så vigtig. Det er endnu vigtigere, at du er motiveret og har tænkt over, hvordan uddannelsen er bygget op, og om du kan se dig selv skabe en karriere som enten maskinmester eller skibsfører i Maersk.

Hvis du har et svendebrev, kan du umiddelbart ikke søge ind som maskinmester, idet du får merit for en del af praktikken. Her vil jeg råde til, at man kontakter SIMAC for mere information.

2

HVORDAN SØGER JEG, OG HVAD SKER DER MED MIN ANSØGNING?
Du skal ansøge online her: Ansøg nu, hvor du udfylder skemaet og vedhæfter dit eksamensbevis.

Vi har studiestart i februar og i september. Det betyder, at du kan søge hele året, for vi udvælger løbende til samtale ud fra karakterer, motivation og så selvfølgelig vores behov. Du skal altså ikke vente til sidste øjeblik med at søge, men hellere være ude i god tid.

Vi modtager rigtig mange ansøgninger hvert år, og det er vi glade for, men vi vil gerne modtage endnu flere. Så du skal endelig søge, selvom der er kamp om vores kontrakter.

Når vi modtager en ansøgning, kigger vi for det første på eksamensbeviset, og dernæst læser vi meget gerne en kort motiveret ansøgning. Det sidste er dog ikke et krav, men det er en god mulighed for at fortælle os, hvorfor vi skal vælge lige præcis dig til en samtale.

Karakterer er selvfølgelig vigtige, men det er ikke alt for os. Derfor skal man ikke være bange for at ansøge, hvis man har et par mindre gode karakterer.

3

HVEM INDKALDER I TIL SAMTALE, OG HVORDAN FOREGÅR INDKALDELSEN?
Hvis vi ud fra dine karakterer og ansøgning gerne vil se dig til en samtale, sender vi dig en mail med en invitation til en samtale, som du herefter bekræfter pr. mail.

Vi svarer altid på din ansøgning inden for tre uger og ofte hurtigere. Du vil altid modtage et svar pr. mail. Har du ikke hørt fra os inden for den periode, vil vi opfordre dig til at kontakte os, så vi kan undersøge, om der er gået noget galt i processen. Når du har booket en samtale, sender vi dig en mail med en personlighedsanalyse, som alle skal tage som en del af vores ansættelsesprocedure. Det er en online test, som man kan lave hjemmefra.

4

HVORDAN FOREGÅR SELVE SAMTALEN?
Når du kommer til samtale, vil første del af dagen foregå sammen med andre ansøgere. Her vil vi fortælle jer lidt om Maersk, om jobbet som maskinmester eller skibsfører, om praktikken til søs og hvad det indebærer samt selvfølgelig om uddannelsen.
Det gør vi for at give dig en endnu bedre idé om, hvad det er, vi kan tilbyde dig i Maersk Line, hvordan din fremtid vil se ud, og hvad du kan forvente dig.

Herefter skal du tage en logisk test, og når den er klaret, afholder vi det personlige interview. Her får du chancen for at fortælle os, hvorfor vi netop skal vælge dig, og hvorfor du er motiveret for at tage en uddannelse som maskinmester eller skibsfører. Vi får samtidig muligheden for at lære dig bedre at kende og for at høre om din baggrund og erfaringer.

Det er vores oplevelse, at vi får de bedste indtryk af vores ansøgere, når de føler sig godt tilpas, så derfor er lidt forberedelse hjemmefra en god ide. Vi vil dog altid sørge for, at der er en god og rolig stemning, så det bliver en god oplevelse for alle parter.

5

DEN LOGISKE TEST – HVAD GÅR DEN UD PÅ?
Inden selve samtalen skal du igennem en logisk test. Den er ligesom vores personlighedsanalyse, en del af vores ansættelsesprocedure, og noget som alle skal igennem. Vi afholder testen for at teste dine logiske evner, og derfor er testen bygget op omkring logisk tænkning. Der er både spørgsmål, som tester dine matematiske evner og spørgsmål, som tester dine sproglige/skriftlige evner. Det er vigtigt, at du ikke frygter testen, da den blot er en del af det samlede interviewbillede. Det vil sige, at denne test sammen med personlighedstesten, interviewet og vores behov, er det vi tager udgangspunkt i, når vi træffer en endelig beslutning.

6

HVAD SKER DER EFTER SAMTALEN?
Når du har været til samtale, er du færdig og kan tage hjem igen. Herefter vil der gå max. 14 dage, inden du får svar fra os om, hvorvidt vi tilbyder dig en kontrakt, eller du får afslag. Svaret vil altid komme pr. mail, og vi har desværre ikke mulighed for at give individuelle begrundelser for afslag. Bliver du tilbudt en kontrakt, vil det i mailen fremgå, hvordan du skal forholde dig, og hvad vi skal bruge fra dig, før vi kan udstede kontrakten. Oftest vil det være et sundhedsbevis, vi mangler, og det skal du have hos en søfartslæge. Sundhedsbeviset er vigtigt, idet man ikke kan sejle uden, og det er dermed afgørende for, om vi kan tilbyde en kontrakt.

Når vi har modtaget dit sundhedsbevis, sender vi dig en kontrakt med et følgebrev, som grundigt beskriver processen op til studiestart, samt hvornår du skal møde op første gang. Vi vil samtidig sende dig et link og give dig adgang til vores intranet, som har rigtig mange gode oplysninger.

7

HVORDAN ER MINE BOLIGMULIGHEDER UNDER UDDANNELSEN?
Der er mange fordele ved at vælge en skibsofficersuddannelse i Maersk Line. Først og fremmest får du en uddannelse på et højt niveau med udsigt til masser af karrieremuligheder. Når du afslutter din uddannelse tilbydes du en midlertidig 2-årig kontrakt, hvor du får sejltid og en masse erfaring. En anden fordel er de gode boligmuligheder i Svendborg. Det tænker man måske ikke over i første omgang, da det selvfølgelig aldrig må være det, der afgør ens valg af studie. Men når det er sagt, er det kendetegnende ved Svendborg netop, at der er gode muligheder for at få et godt sted at bo til rimelige priser. Det er ikke noget, vi hjælper med, men vi anbefaler, at man hurtigt tager kontakt til et af de kollegier, som ligger i Svendborg. Der er også rigtig mange gode lejligheder i byen, man kan leje.

Vil du vide mere?

Gå til FAQ

Livet til søs

At sejle med Maersk er ikke blot en oplevelse for livet – det er et springbræt til en spændende karriere både til vands og til lands. Er du drevet af nysgerrighed, eventyrlyst og ambitioner? Start din rejse i dag.

Udforsk livet ved Maersk

Livet til søs

At sejle med Maersk er ikke blot en oplevelse for livet – det er et springbræt til en spændende karriere både til vands og til lands. Er du drevet af nysgerrighed, eventyrlyst og ambitioner? Start din rejse i dag.

Udforsk livet ved Maersk